Remaung6renjer

Nuffnang

Saturday, October 13, 2012

Kerajaan BN Gunakan Wang Rakyat Untuk Kempen Burukkan Pembangkang

Saturday, 13th October 2012 
Kuantan, Pahang


 Kalaulah MACC diletakkan di bawah sebuah jawatankuasa bebas serta tidak di bawah telunjuk PM, Sudah Lama Najib serta Menteri Kabinetnya Masuk Penjara. Yang terbaru adalah pendedahan yang dibuat oleh Malaysiakini di mana kerajaan Najib telah menubuhkan sebuah Jabatan iaitu Jabatan Hal Ehwal Khas di bawah Kementerian Rais Yatim yang bertujuan untuk melaksanakan Perang Saraf terhadap PR. Tapi yang peliknya kenapa MACC masih tak bertindak? Buta?


Projek memburuk-burukkan pembangkang dengan jutawan George Soros -- seperti yang dilaporkan meluas oleh media sekarang -- telah dirancang oleh sebuah jabatan khas Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan sejak pertengahan tahun ini.


Melalui sebuah buku tebal Panduan Penjelasan Isu Semasa terbitan Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), Ketua Umum PKR Awar Ibrahim didakwa mendapat dana spekulator mata wang dunia itu bagi menghadapi pilihan raya umum.

Dengan menonjolkan beliau sebagai ejen Yahudi Zionis, Soros melalui Institut Masyarakat Terbuka (OSI) didakwa mendanai Kumpulan Krisis Antarabangsa (ICG) yang disertai Anwar.

"... Anwar merupakan antara ahli majlis eksekutif ICG ... sebahagian besar (pemimpin) dalam ICG adalah berbangsa Yahudi," buku setebal 322 halaman itu dipetik.

"Soros mengkritik tindakan kerajaan Malaysia dan membela Anwar semasa beliau didakwa atas (tuduhan) salah guna kuasa."

Hubungan Soros-Anwar ini dimuatkan dalam bab "Kumpulan Krisis Antarabangsa (ICG) dan hubungan Zionis", satu daripada 22 bab yang disusun bagi menjawab isu dan program yang dibangkitkan oleh Pakatan Rakyat sehingga Jun lalu.


Bagi menggambarkan perhimpunan "BERSIH 3.0 itu kotor" pula, Anwar didakwa memulakan huru-hara pada 28 April lalu dan beliau sendiri disokong oleh ahli parlimen Australia yang pro-hubungan seks sejenis.

Isu-isu lain yang dimuatkan di bahagian ini termasuklah kontroversi Pusat Fidlot Nasional, himpunan BERSIH 3.0, pemerolehan Scorpene, loji pemprosesan nadir bumi Lynas, program Buku Jingga, kematian Teoh Beng Hock, durian runtuh Felda dan penyenaraian Felda Global Venture Holdings (FGV), tuntutan pelobi pendidikan Cina Dong Zong dan kritikan terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Buku yang ditulis dalam bentuk soal jawab ringkas ini turut memberikan perhatian khusus kepada Kelantan dan Sabah.

Sumpah PM tentang Altantuya

Isu-isu utama berkaitan negeri pimpinan PAS itu dimuatkan dalam tiga bab khas: tuntutan royalti petroleum, pencemaran air paip dan projek ladang rakyat.


Tiga bab lagi ditujukan bagi menjawab isu di Sabah: kebanjiran pendatang asing, tanah adat dan kempen "Sabah for Sabahans".

Bagaimanapun bab terakhir "tuduhan pembunuhan Altantuya (Shaariibuu)" tidak memakai format soal jawab atau penjelasan lengkap seperti bab-bab lain.

Ia hanya memuatkan sepenuhnya sumpah Perdana Menteri Najib Abdul Razak sewaktu menafikan pembabitannya dengan wanita Mongolia itu bersempena kempen pilihan raya kecil Permatang Pauh pada 2008.

Sementara 22 bab lagi disusun bagi menjelaskan dasar-dasar kerajaan dan senarai program yang dimajukannya.

Dibahagikan kepada tiga, bahagian pertama 'dasar-dasar negara' dimulakan dengan bab-bab berikut: Wawasan 2020, gagasan 1Malaysia, Rancangan Malaysia ke-10 dan program transformasi kerajaan (GTP).


Ia juga menjelaskan tentang Bajet 2012, skim Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), kempen kerajaan mengurangkan rasuah dan kadar jenayah serta langkah mengawal kenaikan harga dan program meningkatkan taraf hidup rakyat berpendapatan rendah.

Satu halaman diperuntukkan untuk menyenaraikan 20 tokoh paling kaya di Malaysia dengan kesimpulan: " ... orang Melayu hanya tiga orang (15 peratus) manakala Cina 16 orang (80 peratus) dan India seorang (5 peratus)."

Ia juga memuatkan statistik-statistik lain yang menunjukkan kemunduran Melayu dalam bidang ikhtisas (profesional), pemilikan ekuiti dan premis perniagaan.

Bab-bab ini diikuti dengan program memajukan bumiputera seperti Teraju sebelum melakarkan "kejayaan negara" di mata dunia.

50,000 naskhah dicetak

Malaysia digambarkan aman makmur walaupun penduduknya berbilang-bilang kaum dan agama; tidak seperti hura-hara yang dialami dalam krisis Asia Barat beberapa bulan kebelakangan.

Buku panduan berbahasa Melayu ini disediakan sebagai rujukan pegawai kempen JASA -- satu daripada beberapa badan utama gerak saraf kerajaan -- dan ia dibuka dengan petikan kata-kata Najib.


"Kebebasan bersuara yang dijamin dalam Perlembagaan Persekutuan tidak sesekali bermaksud sebagai kewenangan hak kepada mana-mana pihak untuk membuat fitnah dan menghasut api kebencian."

Dalam kata pengantarnya, ketua pengarah JASA, yang juga pemimpin lama Umno, Fuad Hassan berkata buku ini disediakan bagi menjawab sebaran maklumat pantas melalui media Internet.

Pada Mac lalu, menteri penerangan, komunikasi dan kebudayaan Rais Yatim dilaporkan berkata sebanyak 50,000 naskhah akan dicetak, termasuk untuk rujukan orang awam di luar bandar.

Selain JASA, menurut beliau lagi, agensi-agensi yang merujuk buku panduan itu termasuklah Jabatan Penerangan, agensi berita rasmi Bernama dan Radio Televisyen Malaysia (RTM).

Satu salinan buku ini diperolehi oleh Malaysiakini bulan lalu sewaktu menghadiri siri penjelasan JASA di Kuala Lumpur berhubung bantahan pindaan Seksyen 114A Akta Keterangan.

Edisi digital buku ini boleh juga diperolehi di laman web rasmi Jasa.

Walaupun bahan-bahan ini disediakan di antara selepas perhimpunan BERSIH pada hujung April lalu dan menjelang penyenaraian FGV akhir Jun, tidak dapat dipastikan bila ia mula dicetak dan diedarkan.
Mupok Aku


 

Nasharuddin Menghasut Dengan Mengatakan Bahawa DAP Mahu Jadikan Malaysia Negara Kristian

Saturday, 13th October 2012
Kuantan, Pahang

Kumpulan Siswa Islam Mendakwa Nasharuddin Memberi Ucapan Menghasut!

Adakah beliau menjadi Alat UMNO untuk Menyemai Perasaan Benci Pengundi Islam Terhadap PAKATAN?

Saya bersimpati dengan bekas Naib Presiden PAS ini yang telah diperalatkan oleh UMNO untuk menyemaikan perasaan takut pengundi Islam. Beliau telah mengulangi dakwaan Utusan Malaysia yang DAP akan menjadikan negara ini sebagai negara Kristian sekiranya menang pilihanraya. Sebagi orang Kristian, kita tidak pernah bercita-cita untuk menjadikan Malaysia sebagai negara Kristian. Yang kita minta adalah kebebasan beragama dijamin. Perkara ini telah dibuktikan di Kelantan iaitu salah satu negeri di bawah PAKATAN RAKYAT, di mana penganut Kristian serta Buddha serta lain-lain agama telah diberi kebebasan untuk mengamalkan agama masing-masing. Selain itu, yang kita perjuangkan adalah hak kaum pribumi (Native) adalah dijaga. kalau ada yang cuba menggugat hak ini....kita tidak takut untuk beri amaran...JANGAN CUBA. Apa yang berlaku di Sabah takkan terjadi di Sarawak! WWW.Bukittunggal.Com
Kumpulan mahasiswa Islam mendesak Majlis Syura PAS mengheret bekas timbalan presiden parti itu Nasharuddin Mat Isa ke tribunal hisbah kerana kenyataannya tentang kemenangan Islam sebelum ini.

Presiden Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM) Syis Abdul Kadir mendakwa, kenyataan Nasharuddin bahawa "kemenangan Islam tak pernah dibantu orang kafir" mencemarkan nama Islam dan memberi tanggapan buruk kepada kepimpinan Islam.

"Tegasnya saya mendesak agar Majlis Syura PAS membawa Nasharuddin ke tribunal hisbah di atas kesalahan yang dilakukan serta memberi hukuman sekurang-kurangnya digantung keahlian PAS.

"Ini adalah demi menjaga keharmonian dan imej Islam," katanya.

Persatuan yang dekat dengan pembangkang itu juga berhujah, terdapat banyak kerjasama politik dan perkongsian kuasa dalam sirah yang membina kemenangan Islam, seperti konsep himayah, peristiwa hilful fudhul dan pembukaan kota Madinah,

"Apakah beliau benar-benar tidak menyoroti sirah Rasulullah SAW serta peranan dan keperluan tahaaluf siyasi (kerjasama politik) atau buat-buat jahil?" soal Syis.

Nasharuddin pada 9 Oktober lalu berlata seorang pemimpin parti itu pernah memberitahunya bahawa kemenangan Islam tidak pernah dibantu oleh orang kafir tetapi hanya oleh umat itu sendiri.
Dalam pembentangan di majlis wacana di Kuala Lumpur, Nasharuddin membangkitkan persoalan sama ada bukan Islam kini berbaik dengan umat Islam "untuk kesenangan bersama (marriage of convenience) dalam langkah percaturan politik singkat semata-mata untuk meraih sokongan di peti undi".

Akhlak pemimpin Islam

Dalam sidang media selepas itu, Nasharuddin juga berkata, beliau bersedia sekiranya dikenakan tindakan disiplin mengenai kenyataannya berhubung kerjasama antara PAS dan DAP.

Dalam kenyataannya hari ini, Syis juga berkata, secara realitinya, PAS perlu konsisten dengan kerjasama bersama PKR dan DAP untuk memastikan misi ke Putrajaya bukan sekadar polemik politik.

"Tidak cukup dengan penganjuran jelajah dan himpunan, namun apa yang lebih penting ialah memastikan tiada dalam kalangan kepimpinan PAS yang masih berfikiran kuno seperti Nasharuddin Mat Isa," katanya.

Beliau juga mempersoalkan kenyataan Nasharuddin berhubung isu 'doa Kristian' sebelum ini apabila membuat tuduhan tanpa bukti - tindakan yang didakwa mencemarkan imej Islam.
"Ia mencemar imej Islam apabila bekas kepimpinan tertinggi dan Majlis Syura gerakan Islam utama di Malaysia yang berkelakuan sedemikian.

"Apakah fitnah dan pecah belah itu akhlak seorang pemimpin Islam?" soalnya.

Nasharuddin sebelum ini mendakwa, satu majlis kesyukuran di Sarawak tahun lalu menganjurkan doa supaya "Malaysia menjadi negara Kristian" sempena meraikan kemenangan DAP selepas pilihan raya negeri.
DAP Sarawak bagaimanpun menafikannya dan mendakwa tuduhan itu berniat jahat dan tidak bertanggungjawab.


Mupok Aku

 

NGO Pro UMNO Hentam Najib?

Saturday, 13th Oct 2012
Kuantan, Pahang

Najib mengaku jumpa Soros

Najib Mengakui Menemui Soros : Pertemuan Apa?


Walau bagaimana benar serta apa sekalipun tujuan pertemuan Najib/Soros apabila ditanya semua NGO Pro BN masih dengan alasan bodoh mereka iaitu "Masih Belum Baca Laporan"...Sekarang bagai mana? Nak buat Laporan Polis untuk menyiasat Najib serta nak haramkan Najib untuk bertanding pada pilihanraya yang akan datang? Muntat enggau belik!

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengesahkan bahawa beliau bertemu dengan jutawan George Soros di New York dua tahun lalu.

Najib menegaskan pertemuan di Manhattan itu diadakan "atas permintaan dia" - yang pernah didakwa sebagai penyangak mata wang sewaktu krisis ekonomi Asia pada 1997.

"Ya, saya jumpa atas permintaan dia (Soros), dan selepas Tun Mahathir pun jumpa George Soros. Saya anggap itu tidak ada masalah, bagi saya nak jumpa George Soros.

"Yang penting apa yang dibincangkan. Jadi kita tak bincang nak menjatuhkan kerajaan atau mendapatkan kewangan dan sebagainya. Ia adalah kunjungan hormat yang biasa," katanya selepas diminta pemberita untuk mengesahkan pertemuan itu.

Ditanya apa yang dibincangkan dalam pertemuan tersebut, Najib yang juga pengerusi BN berkata:

"Ia adalah pertemuan antara dua pihak, ia adalah kunjungan hormat".

"Tidak ada salah, tidak ada niat jahat, dan tidak ada perkara yang perlu dibimbangi," katanya lagi.

Ditanya sama beliau menasihat Soros jangan membiayai kepada "kerajaan boneka", Najib berkata:

"Kami tidak bercakap mengenai perkara itu dan beliau tidak menyentuh mengenai perkara tersebut.

"Saya berjumpa dengannya kerana beliau mahu bertemu dengan saya. 

"Dan hakikatnya Tun Mahathir bertemu dengan beliau sebelum ini. Tak ada salah," katanya sambil menegaskan pertemuan tersebut adalah kunjungan hormat dan tidak ada masalah mengenainya.


Mupok Aku 

Najib A Twisted Tongue Malaysia Prime Minister

Saturday, 13th October 2012
Kuantan, Pahang


Najib the Prime Minister of Malaysia in defending Musa Aman from corruption charges said it alright for UMNO to accept "donation" from others different from what he said when asked to comment on SUARAM....Sufficed to say "Najib a Twisted Tongue Prime Minister aka the son of the ex-Prime Minister of Malaysia".. 

A Statement By Twisted Tongue Prime Minister : People Of Sabah Should Punis Him!

When SUARAM admits to the claim that its received donation from outside the countries, all UMNO supporters inclusive its NGO such as PERKASA and Federal Territory Malay Veteran Association or popularly known as the  ex-army Goyang Buntut (Please don't use the word veteran in your association,  and being the ex-veteran myself  I urge you to use other name, your association is not qualified to associate yourself with veteran) fast to make police report. Yesterday Najib admitted that the RM40 millions which were claimed by the apposition as a bribe to Musa Aman were actually a donation to UMNO but short to  reveal who made the donation. But why neither PERKASA or the Goyang Buntut make a police report?

When SUARAM received donation from outside of Malaysia, one have to look at the context of the donation from various angles such as the reason and the sources of the donation. SUARAM admitted received the donation from sources without any conflict of interest. The donations were received from bodies which did not get any benefits from SUARAM or fo reason to get the business interest from SUARAM. Even then also  they had been condemned by UMNO or the  Barisan Nasional medias, way in and way out.  But if one look at the context of donation given to UMNO in which our Alantuya Prime Minister did not willing to reveal, it could be a kick back. The people of Sabah should not trust this Najib. He could  say whatever that he wanted to say because the police, the MACC and even the AG were under his controlled. If the money was not for Musa Aman  but for UMNO , it did  not mean that UMNO couldn't be charged. There are so many laws  such as money laundering, abuse of power etc where UMNO can be charged.  People of Sabah should outsmart this UMNO during the coming election. Do not trust Najib. Najib is no different from Mahathir. Mahathir had made Sabah native to become minority group, but under Najib he will take everything from Sabah. If the people of Sabah still give Najib you mandate, in another 5 years time, he will annexed the whole Sabah  just like what Mahathir did to Labuan.

To the people of Sabah, Vote for BN means vote for Sabah to become another Labuan!

Mupok Aku

 
Blog Widget by LinkWithin

Chitika

BlogTopsites

Politics Blogs - Blog Top Sites

MyBlogLog

Google Rank

Alexa Ranking

Technorati

BlogSearch Engine

BlogRanking

Politics Blogs - Blog Rankings